Folined

Blog van Folined

Zorgverzekering afsluiten: 3 tips waar je rekening mee moet houden

Over ongeveer drie maanden mag je overstappen van zorgverzekering. Wat betekent dit precies voor jou? In dit artikel proberen we zo kort maar krachtig de belangrijkste aspecten te bespreken m.b.t. de zorgverzekering. Veel leesplezier!

Tip 1: upgraden

Als je tevreden bent met je zorgverzekeraar wat betreft de declaraties, communicatie en omstandigheden, dan is het verstandig om bij de zorgverzekeraar te blijven.

Elk jaar rond begin december stuurt de zorgverzekeraar een mail/brief met het volgende: maandelijkse premie en vergoedingen. Als je merkt dat er weinig verschil is in vergoedingen en je betaald 2-3 euro per maand meer, dan kan je het beste bij dezelfde verzekeraar blijven.

Als dit verschilt en je kan hierdoor minder vaker naar de zorgverlener, dan kan je ook eventueel kijken hoeveel je per maand extra zou moeten betalen tegenover vergoedingen bij een hoger aanvullend pakket.

Vergelijkingswebsites

Met behulp van vergelijkingswebsites zoals Zorgkiezer kan je zorgverzekering 2022 vergelijken. Op dit platform kan je binnen een paar keer klikken de juiste zorgverzekering vinden.

Eigen website van zorgverzekering

Meestal is het ook verstandig om rechtstreeks de website van de zorgverzekering te benaderen. Zodat je de juiste zorgverzekering kan vinden en kan afsluiten!