Folined

Blog van Folined

Bijblijven met de nieuwste modetrends

Moderne definitie van het woord “boots” is meestal een losjes toegepaste; typisch schoeisel dat alleen het bovenbeen en de voet bedekt. Er wordt aangenomen dat dit is geëvolueerd van een tweedelige eenheid, die meestal alleen het onderbeen en de voet bedekt, naar een meer nauwsluitende eenheid uit één stuk. Deze eendelige ontwikkeling van laarzen wordt toegeschreven aan de Arabische en Perzische culturen die in de zevende eeuw de laarzen begonnen te gebruiken als bescherming tegen de dorre woestijnomgeving. Deze ontwikkeling van laarzen met één band werd een industrie op zich en omvatte uiteindelijk veel bredere banden om extra bescherming van de onderbenen, enkels en voeten mogelijk te maken. De boots van vandaag zijn verkrijgbaar in een enorme keuze aan stijlen en ontwerpen voor elke persoon en elke gelegenheid. Oorspronkelijk waren het gewoon utilitaire werklaarzen, ontworpen voor gebruik en functionaliteit, maar nu bestrijken ze een volledig assortiment modieuze schoenen. De laarzen die het populairst zijn, zijn die gemaakt van hoogwaardig rundleer, dat synoniem is geworden met ruig individualisme en hoge stijl.

De bruikbaarheid en veelzijdigheid van laarzen

Behalve dat ze praktisch zijn, is de bruikbaarheid en veelzijdigheid van laarzen tegenwoordig te danken aan hun wijdverbreide gebruik als modeaccessoire. Tegenwoordig worden laarzen vaak gedragen als accessoire bij een breed scala aan alledaagse outfits en zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen. Veel vrouwen geven de voorkeur aan laarzen vanwege het feit dat ze een slank uiterlijk bieden en geweldige grip op gladde vloeren of gladde tapijten. Veel mannen dragen tegenwoordig echter ook laarzen, vooral als ze een sportieve of actieve levensstijl hebben. Er zijn veel manieren om laarzen te dragen, afhankelijk van de gelegenheid.

Dameslaarzen in een grote verscheidenheid aan stijlen

Dameslaarzen zijn er tegenwoordig in een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren, materialen en patronen. Je kunt ook laarzen met hoge hakken, sleehakken, laarzen met hakken en laarzen met platte hakken vinden. Ook zijn de soorten materialen waarin laarzen verkrijgbaar zijn leer, suède, canvas, rubber en vinyl. Dameslaarzen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder juniorlaarzen, peuterlaarzen en laarzen voor volwassenen. Zoals je kunt zien, gaan laarzen tegenwoordig veel verder dan functie.