Folined

Blog van Folined

Duurzaam

Wanneer je veel schade hebt op je auto of je auto die doet het niet meer is het lastig om je auto dan nog te verkopen. Gelukkig haalt een autosloop je auto gewoon op voor je huis en geeft je er ook nog is geld voor ook. Een groot voordeel aan een autosloop is dat het erg duurzaam is het is een goede manier om van oude auto af te komen. In de plaats van je auto gewoon weg te gooien is het een veel betere optie om de auto geheel gratis op te laten halen door een autosloop. Bij de autosloop doen ze veel meer dan de auto weggooien en er niet meer naar omkijken. Ze zorgen ervoor dat het materiaal van de auto dat nog bruikbaar is gerecycled worden. Ook zorgen ze ervoor dat de gevaarlijke stoffen die slecht zijn voor het milieu uit de auto worden gehaald zodat het niet ergens terechtkomt waar het niet hoort.

Tweedehands onderdelen

Ook een voordeel van de autosloop is dat ze beschikken over veel tweedehands auto-onderdelen dit komt doordat wanneer een auto terecht komt bij de autosloop en de auto het niet meer doet, dat betekent niet dat de onderdelen van een auto het ook niet meer doen. Die halen ze eruit en verkopen het vervolgens weer. Dat is een groot voordeel voor mensen die maar een onderdeel nodig hebben en er niet de hoofdprijs voor willen betalen. Bij een autosloop weet je zeker dat het binnen een paar dagen geleverd wordt of je kunt het zelf gaan ophalen. Als je het op een andere manier wilt bestellen kan het zo zijn dat het veel langer duurt voordat je specifieke onderdeel eindelijk binnen is, soms kan dat wel maanden duren.

Gevaarlijke stoffen

Wanneer de gevaarlijke stoffen uit de auto zijn gehaald komen de monteurs van een sloperij die voorzichtig de andere onderdelen uit de auto halen die nog een keer gebruikt kunnen worden. De auto wordt helemaal kaal geplukt, zelfs de banden worden vaak opnieuw gebruikt als ze nog in een goede staat verkeren. Als de banden in een hele slechte staat verkeren worden ze verkocht aan bedrijven die er andere dingen van maken, zoals kunstgras korrel voor op de kunstgrasvelden.