Folined

Blog van Folined

Executeur, is dit waar jij naar op zoek bent?

executeur

Executeur, is dit waar jij naar op zoek bent? Is er misschien iemand overleden in de familie en heb jij hierdoor recht op de erfenis? En zou jij misschien graag wat meer informatie willen hebben over hoe alles werkt en wat de regels hiervoor precies zijn? Dan moet je zeker gebruik maken van een notaris. Deze persoon kan je helpen bij het zo goed laten lopen van het proces bij een erfenis. Samen kan er worden gekeken naar de verschillende mogelijkheden in verdeling van de erfenis onder de familieleden. Een erfenis is het vermogen en de goederen van een overleden persoon die wordt verdeeld onder de familieleden die hier recht op hebben.

executeur

Executeur, verschillende soorten.

Er zijn verschillende soorten executeurs. Allemaal hebben ze verschillende dingen die ze moeten doen. De verschillende soorten zijn als volgt:

  • Een begrafenis-executeur: Dit is iemand die alle dingen op een begrafenis regelt door middel van de wensen van de overledene.
  • Een beheersexucuteur: Dit is iemand die de erfenis van een overledene afwikkelt. Zij krijgen toegang tot het vermogen en goederen van de overledene persoon. Ook kunnen zij spullen verkopen van de overledene als de schulden nog betaald moeten worden.
  • Een afwikkelingsbewind-executeur: Een persoon die langer het bezit heeft over de goederen van een overledene.

Meer verhalen