Folined

Blog van Folined

Leuk verzamelen?

legbordstelling

Mensen waren in het verre verleden jagers en verzamelaars, we jaagden en verzamelden allerlei verschillende soorten voedsel zoals vlees en aardbeien. Nu, in het jaar 2022 doen we het allemaal, we verzamelen producten wat we leuk vinden en hebben vaak een collectie van iets. Bedrijven doen het ook, maar voor een andere reden. Zij zetten hun producten op of in een magazijnstelling of inpaktafel om niet alleen aan te tonen wat ze allemaal aanbieden, maar om zo aan de klant te vertellen wat voor soort winkel ze zijn. Met veel elektronica in een winkel associëren we het met elektronica, waardoor als we iets van elektronica nodig hebben waarschijnlijk daar naar toe gaan.

Bedrijven verzamelen!

Organisaties vinden het concept van verzamelen daardoor niet raar, het is vaak hun baan. Deze producten kopen ze in bulk, zetten ze in de magazijnstelling of op de verrijdbare werkbank en verkopen het weer aan de ander. Het komt ook voor dat bedrijven producten verzamelen niet om te verkopen, maar om ook hun interesses te tonen! Dit zie je vaak bij bedrijven waar entertainment het doel is, ze hebben soms een mascotte, een klein museum en allerlei decoratie om zo de sfeer en de impressie van de klanten leuk te houden. Natuurlijk vinden sommige winkeleigenaren verzamelen zonder reden ook leuk.

Verzamelen is niet zo raar als je denkt

In de samenleving worden er soms wel grappen gemaakt als iemand een verzamelaar is van iets. Denk aan speelgoed, treinen, videogames of allerlei andere voorwerpen. Dit komt omdat wij allemaal normen en waarden hebben, maar we willen bij de groep blijven. Dus als we iemand zien die er naar onze mening waarschijnlijk niet bij zou horen, zouden we dat uiten naar anderen. Dit komt door onzekerheid, maar wist je dat verzamelen echt niet zeldzaam is? Mensen tonen het niet door precies deze angst. Het is geen verrassing dat wij als mensen allemaal normaal zijn, zelfs als je een gigantische treinen collectie hebt.