Folined

Blog van Folined

Een vliegenvanger zelf maken: zo doe je dat

vliegenvanger

Vliegen kunnen vreselijk irritant zijn. Het is daarom wel zo prettig dat er genoeg manieren zijn om van ze af te komen. Je kunt kiezen voor een professionele vliegenvanger in de vorm van een lamp, val of geurverspreider. Je kunt echter ook zelf een vliegenvanger maken. Dat kan in een aantal snelle stappen.

vliegenvanger

Maak zelf een plakstrip

Je kunt de plakstrip kant-en-klaar kopen maar het is ook mogelijk om zelf een plakstrip maken. Je hebt honing nodig, een beetje water en suiker plus een paar stroken dik papier. De honing, het water en suiker doe je in een pan en dit verwarm je zachtjes. Het mengsel wordt uiteindelijk dikker en verandert in een soort stroop. Neem dan een strook papier, hang hier een touwtje aan en smeer het mengsel erop. 

Met een plastic fles

Knip een plastic fles doormidden. Draai de dop van de opening af en zet het bovenstuk omgekeerd in het onderstuk. Maak siroop zoals hierboven beschreven, en giet de siroop in de fles. Zorg ervoor dat ook de zijkant van de fles zoetig wordt. Dat lokt de vliegen naar beneden en dan komen ze vast te zitten.