Folined

Blog van Folined

Ik heb regelmatig last van likdoorns, wat te doen?

Footlogics-CasualBijna iedereen heeft wel eens te maken gehad met een likdoorn. Een likdoorn is een verdikking van de hoornlaag van de huid, die eenvoudig kan ontstaan door langdurige wrijving op dit specifieke deel van de houd. De vervelende, harde plekjes die je hierdoor overhoudt, kunnen een pijnlijk gevoel veroorzaken en ervoor zorgen dat je niet meer prettig kan lopen zonder last te krijgen van je voeten. Heb je regelmatig te maken met deze vorm van eeltvorming? Dan kun je dit verhelpen door een pedicure te nemen, maar het is natuurlijk beter om het ontstaan van de huidverdikking in de toekomst te voorkomen. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Logo_footlogics.nl3_1Voorkomen van eeltvorming

Eelvorming van de voeten komt bij iedereen voor, maar een verdikking van de hoornlaag van de huid wordt doorgaans veroorzaakt door langdurige wrijving door het dragen van verkeerde schoenen. Verkeerde schoenen kunnen schoenen zijn die te nauw zitten, maar ook schoenen die te hoog zitten of te spits zijn en hierdoor steeds tegen een bepaald deel van je voet aan wrijven tijdens het dragen. Wil je voorkomen dat je te maken krijgt met ene verdikking van de huid op je voet, dan moet je van jouw verkeerde schoenen de juiste schoenen maken. Dit kun je doen door inlegzooltjes in je schoenen te leggen.

walkingmanWaarom inlegzooltjes?

Door inlegzooltjes in je schoenen te leggen, worden jouw voeten altijd in de juiste stand gezet en worden drukpunten vermeden die een verdikking van de huid veroorzaken door overmatige wrijving op een bepaald deel van de voet. Kortom: door inlegzooltjes in jouw schoenen te leggen, verdwijnt de overmatige druk op een bepaald punt van je voet en kan er nooit meer een verdikking van de huid ontstaan.