Folined

Blog van Folined

Hoe verkrijg je de ultieme rust?

zwembadverwarming

Rust is iets waar we niet zonder mee kunnen. Er zijn mensen die goed met drukte om kunnen, en mensen die er juist helemaal niet tegen kunnen. Voor de laatste groep mensen heb ik ideeën bedacht om de rust te behouden. Dit klinkt als een simpel ontwerp om over te praten, maar de belangrijkheid is groter dan je denkt. Dus, zit in je intex zwembad en lees mee. Deze ultieme rust komt nooit uit zich zelf, want er zijn externe factoren die actief deze rust verstoren. Denk aan werk, kinderen, je TV, je telefoon, en nog veel meer. Een tip om mee te beginnen: Leer om prikkelingen te negeren!

Breng je prikkelingen niet naar huis!

Prikkelingen negeren is natuurlijk moeilijker dan het klinkt. Zeker als de prikkelingen ook mentaal zijn, want wat als je werk je nodig hebt? Wat als iemand je nodig hebt maar je bent niet beschikbaar voor ze? Het zijn enge gedachten, maar je hebt alleen jezelf ermee. Voor de echte belangrijke dingen, zet een regel op je telefoon dat je hun notificaties beter hoort als voorbeeld. Terwijl je de andere notificaties op stil zet. Doe dit minimaal een uur per dag, neem rust in bijvoorbeeld een opblaasbare jacuzzi of doe iets waarvan je weet dat je rust krijgt.

Waarom stressen we? Hoe kan je het voorkomen?

Stressen gaat nooit automatisch, en niemand vindt het leuk. Dus waarom doen we het toch? Zijn wij niet in controle van onze lichaam? Het antwoord op die vraag is ja, als je weet hoe je je lichaam kan besturen. Stress komt omdat je hersenen ergens constant aan denkt. Heb je de deur dicht gedaan? Dat is een voorbeeld waar zelf ik ga stressen, maar dan merk ik: Door dit te zeggen heb ik minder vertrouwen in mijzelf. Dit is wat je nodig hebt, vertrouwen. Vertrouw dat alles goed gaat, en dan leer je hoe je snel rustig wordt zelfs met prikkelingen.