Folined

Blog van Folined

Autoruit schade herstellen

Autoruit schade

Autoruit schade herstellen is doorgaans niet duur. Een sterretje in de ruit laten herstellen kost bij AAS Schadeherstel € 60. Als je een tweede sterretje hebt wordt dat gratis gerepareerd. Wie een aanvullende autoverzekering heeft hoeft zelfs helemaal nooit iets te betalen voor het laten repareren van autoruitschade. Bij AAS Schadeherstel wordt de administratieve afhandeling van zo’n reparatie met de verzekeraars automatisch afgehandeld. Als eigenaar van de auto heb je daar dus geen last van. Het laten repareren van autoruitschade gaat vaak heel snel. Soms kun je er op wachten. De reparatie wordt altijd binnen een dag uitgevoerd.

Autoruit schade

Blijf niet rondrijden met autoruitschade

De autoruit aan de voorkant van je auto is een belangrijk onderdeel voor jouw bescherming. Hij houdt wind, regen en kleine stukjes steen tegen. Dat is erg belangrijk, vooral als je op de snelweg rijdt. Autoruit schade in de voorruit kan de sterkte van de ruit ernstig aantasten. Een sterretje kan gemakkelijk scheuren en dan verliest de ruit langzaam zijn sterkte. Vooral als er sprake is van temperatuurverschillen, zoals wanneer je in de winter de kachel in de auto aan hebt, komen er grote krachten op de voorruit te staan.

Een sterretje repareren gaat erg snel

Als een beschadiging van de autoruit beperkt blijft tot een sterretje is de reparatie eenvoudig en snel uit te voeren. De beschadiging wordt dan bedekt met een vloeibare kunsthars. Die trekt in het sterretje. De hars wordt beschenen met een UV-lamp, waardoor de hars keihard wordt. Daarna wordt de beschadigde plek gepolijst, totdat je niets meer kunt zien van het sterretje en de reparatie. De voorruit heeft zijn volledige sterkte terug en je kunt er weer jaren mee rondrijden. Bij autoruitschade waarbij er scheuren in de ruit zitten moet de hele voorruit worden vervangen.