Folined

Blog van Folined

Hoe car cleaning doorgaans in z’n werk gaat

car cleaning

Een auto, camper of ander voertuig kan behoorlijk smerig worden na veel gebruik. Car cleaning is dan onvermijdelijk. Car cleaning is de Engelse term voor het schoonmaken van een auto. Dit moet vaak van buiten maar ook zeker van binnen gebeuren. Er zijn mensen die dit het liefste zelf doen. Met sponzen en zeep gaan ze in de weer om die hele auto zelf te reinigen. Het is echter aan te raden dit aan professionals aan te raden. Dat geldt niet alleen voor je eigen auto voor privégebruik maar ook bijvoorbeeld de auto’s die je  gebruikt voor de zaak. Ook deze moeten geregeld gereinigd worden.

Wat er schoongemaakt wordt

Een professionele car cleaning of reiniging van de auto bestaat vaak uit een aantal onderdelen. Welke je uit wil laten voeren, is in de meeste gevallen je eigen keuze. Een aantal opties daarin zijn:

  • zandvrij afspuiten
  • borstelen
  • waxen
  • drogen
  • afschuimen
  • polijsten
  • wassen met de hand

Dit zijn slechts een aantal onderdelen van wat er met een auto zoal kan gebeuren om deze te reinigen. Welke voorzieningen worden aangeboden hangt tevens af van het bedrijf en natuurlijk welke opties je zelf kiest.

car cleaning

Een bijzonder voertuig

Nu kun je met je normale privé auto natuurlijk ook gewoon naar een simpele wasstraat. Je krijgt daar echter vrijwel nooit precies het beste resultaat. Dit omdat een wasstraat bedoeld is voor algemeen gebruik en voor elke auto geschikt moet zijn. Het is dus geen maatwerk en dat zie je aan het resultaat. Je auto wegbrengen naar een specialist die nauwkeurig aandacht aan jou en je auto besteedt, zorgt vaak voor betere resultaten.

Dat geldt al helemaal wanneer je een bijzonder voertuig hebt. Wil je bijvoorbeeld graag je camper of bus laten wassen voor deze de opslag in gaat of voor je ermee op reis gaat? Dan is een goede schoonmaak belangrijk. Maar ook het opschonen en polijsten van een boot is een heel secuur werkje waarvoor je een specialist moet inschakelen.