Folined

Blog van Folined

De natuur opzoeken in eigen land? Dat kan bij uitstek in Overijssel!

Vakantie

In 2020 zijn veel Nederlanders er achter gekomen dat er werkelijk niets mis mee is om op vakantie te gaan in eigen land. Nederland heeft dan ook voor nagenoeg alle typen vakantiegangers van alles te bieden. Ja, dat geldt dus ook voor mensen die in hun vakanties het liefst de natuur opzoeken. Een provincie die op het gebied van natuur zeer de moeite waard is, is Overijssel. Een vakantie in Overijssel is dan een garantie voor succes, zeker als je een of meerdere van de hieronder beschreven natuurgebieden bezoekt.

Het Vechtdal

Het Vechtdal is zonder twijfel een van de leukste gebieden van Overijssel. Opvallend aan dit gebied is het ook zo divers is. Zo wisselen bosrijke gedeelten zich soms plotseling af in heidegebieden. Wie in het Vechtdal wandelt of fietst ontkomt er ook zeker niet aan soms een fraai landgoed tegen te gekomen. Ondertussen kom je af en toe sfeervolle en authentieke dorpjes tegen, waarvan Dalfsen, Hardenberg en Vilsteren tot de bekendste behoren.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Ook het hierboven genoemde Nationaal Park is bijzonder uitnodigend voor natuurliefhebbers. Dit park wordt ook wel simpelweg ‘De Weerribben’ genoemd. Het gaat hier om een uniek natuurgebied, in die zin omdat je je hier in een extreem waterrijke omgeving bevindt. De riviertjes, meertjes en vijvertjes die De Weerribben rijk zijn lenen zich dan ook uitstekend voor vogelspotters. 

Vakantie

Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is misschien wel het bekendste natuurgebied van Overijssel. Dit is een gebied met een totaal andere uitstraling dan De Weerribben. In de Sallandse Heuvelrug is er namelijk ten eerste al sprake van de nodige hoogteverschillen, die deels door zandverstuivingen zijn veroorzaakt. Verder kom je in dit natuurgebied uitgestrekte heidevelden en bossen tegen.