Folined

Blog van Folined

Waarom snowboards cooler zijn dan ski’s

goede-snowboards

Er zijn een ontelbaar hoeveelheid redenen waarom het hebben van een snowboard beter is dan het hebben van ski’s. Veel mensen gaan voor de gemakkelijke optie en kiezen toch voor ski’s, omdat dit relatief gemakkelijk is om te leren. Het leren van snowboarden is vrij lastig en vergt veel inspanning, tijd en moeite. Ben je nog aan het twijfelen tussen het aanschaffen van een snowboard of ski’s? Scroll dan vooral niet verder, en lees hieronder waarom het hebben van een snowboard cooler is dan het hebben van ski’s.

Het dragen van je snowboard en het lopen op de schoenen

Het dragen van je snowboard, ondanks je grote snowboard bindingen, is een stuk makkelijker dan het dragen van ski’s. Hier heb je namelijk twee handen voor nodig, terwijl je voor een snowboard slechts één nodig hebt. Je kunt dus met gemak doorlopen naar de skilift of je hotel. Ook zijn snowboard schoenen een stuk steviger dan skischoenen. Het is lastiger om naar beneden te lopen wanneer je skischoenen hebt. Je zal dan snel vallen. Met snowboardschoenen heb je hier een stuk minder last van! Ze zitten ook nog eens veel fijner omdat ze meer grip hebben, maar ze zitten ook veel zachter dan skischoenen. Je kunt dus bijna denken dat je je pantoffels nog aan hebt.

Een hippe outfit, dat komt altijd van pas!

Een ander voordeel van snowboards ten opzichte van ski’s is dat de kleding voor snowboards een stuk gaver is dan die voor ski’s. De kleding voor snowboarden is vaak lekker losjes en kleurrijk, waardoor je goed opvalt voor de rest. Je kunt vaak snowboard outfits aanschaffen met de coolste patronen en kleurcombinaties. Dit kan niet met skikleding, omdat dit vaak in wat monotonere kleuren beschikbaar is. Skikleding zit vaak een stuk strakker, wat het ongemakkelijk maakt om te bewegen. In snowboardkleding kun je je vrij bewegen, omdat deze altijd wat losser zit. Je zult er dus onwijs hip uitzien in je nieuwe snowboard pak!