Folined

Blog van Folined

Tuinhuis met veranda kopen: tips

Een tuinhuis met veranda kopen voor je in je achtertuin is hartstikke leuk! Het tuinhuisje kleed je achtertuin mooi aan, het geeft je extra opbergplekken en op de veranda kun je lekker relaxen en feestjes vieren. Maar hoe koop je nu een tuinhuis met veranda en waar moet je rekening mee houden? Wij geven je in dit artikel een paar handige tips.

Materiaal kiezen

De meeste tuinhuisjes zijn gemaakt van hout, maar je kunt ook kiezen voor een tuinhuis met veranda van kunststof of metaal. Het voordeel van hout is dat het een natuurlijke en gezellige sfeer geeft, waardoor het vaak perfect pas bij de rest van de tuin. Kunststof en metaal kunnen echter ook mooi zijn en deze materialen gaan langer mee.

Dak kiezen

Ook zul je een dak moeten kiezen voor je tuinhuis. Een plat dak is gemakkelijk te vervangen, indien dat in de toekomst nodig mocht zijn. Een zadeldak geeft je tuinhuis met veranda een klassieke uitstraling en hiermee krijg je ook extra opbergruimte. Liever iets unieks? Ga dan voor een piramidedak. Deze daken zie je niet zoveel terug.