Folined

Blog van Folined

Het vervoeren van machines

Machine Transport (MTR) is een internationaal transportsysteem dat goederen of mensen van de ene plaats naar de andere verplaatst. Het maakt gebruik van vrachtwagens om goederen van het bedrijf of de fabrikant naar de eindverbruiker te verplaatsen. MT kan worden onderverdeeld in drie categorieën: passagiers, vracht en niet-medische. Bij machinevervoer van passagiers helpt een vrachtbemiddelaar klanten bij het laden of lossen van hun afgewerkte goederen op de bestemming. Vrachtmakelaars worden ook wel kassiers of factuurverzamelaars genoemd omdat ze betalingen voor ontvangen items innen en herverdelen. Personen die gebruik maken van de dienst van een vrachtbemiddelaar zijn onder meer vrachtwagenchauffeurs, fabrikanten, distributeurs, exporteurs, vereffenaars, agenten, detailhandelaren, groothandelaren, fabrikanten, importeurs en anderen. De soorten goederen die moeten worden vervoerd of verplaatst, zijn onder meer motorvoertuigen, machines, benodigdheden, afgewerkte producten, kantoormeubilair, gefabriceerde goederen en andere objecten.

Commerciële machine transport diensten

Commerciële machine transport dienst omvatten flatbeds, draad- en kabeldragers, vorkheftrucks, elektrische walsen, pallettrucks en kranen. Sommige bedrijven die zich bezighouden met machinetransport, leveren ook diensten voor mijnbouw, constructie en productie. Sommige fabrikanten van machines die moeten worden verplaatst, huren dienstverleners voor machinetransport in om het werk voor hen te doen. Het kan zijn dat deze fabrikanten hun afgewerkte goederen naar een bepaalde locatie moeten laten vervoeren of dat ze hun fabrieken naar een nieuwe locatie moeten verplaatsen. Het is ook mogelijk dat een fabrikant machinetransportdiensten uitbesteedt aan een derde partij. Bij zware machines omvat het transport van gereedschapswerktuigen de verplaatsing van verschillende soorten zwaar materieel.

Luchtvrachtmaatschappijen

Luchtvrachtmaatschappijen bieden deze dienst aan met vliegtuigen die elk type zwaar materieel kunnen vervoeren. Er zijn veel soorten luchtvrachtbedrijven die deze service bieden, waaronder algemene luchtvaart, charter, mijnbouw, post, distributie, bosbouw, pulp en papier, olie en gas, spoor, en pulp en bruinkool. Deze bedrijven bieden zowel land- als luchtvrachtdiensten aan. Bij het transport van machines hangt veel af van het type machine, hoe het verplaatst moet worden en waar het heen moet. Bij machinale verzending wordt meestal gebruik gemaakt van luchtvracht of zeevracht. Veel hangt af van elk type verzendklasse.