Folined

Blog van Folined

Nieuwsgroep aanbieder vergelijken

Nieuwsgroepen zijn handig voor het gratis downloaden van muziekbestanden, films en series. Deze groepen bevinden zich niet op het wereldwijde net, maar op hun eigen netwerk Usenet. Om gebruik te maken van nieuwsgroepen heb je een nieuwsgroep aanbieder nodig. In dit artikel leggen we uit hoe je verschillende nieuwsgroep aanbieders kunt vergelijken.

Datalimiet en prijs

Twee belangrijke factoren bij het vergelijken van een nieuwsgroep aanbieder zijn de datalimiet en de prijs. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk kunnen downloaden zonder aan een limiet vast te zitten. Vaak hanteren de meeste nieuwsgroep aanbieders ook geen datalimiet. Daarnaast wil je ook niet teveel betalen, dus vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders goed met elkaar.

Wel of geen VPN

Over het algemeen is het uploaden en downloaden via nieuwsgroepen redelijk anoniem. Dit gaat namelijk via SSL-servers. Als de overheid of stichting Brein echter toegang krijgt tot deze servers, wordt jouw IP-adres zichtbaar. Het is daarom aan te raden om te downloaden via een nieuwsgroep aanbieder met VPN, zodat in plaats van jouw IP-adres alleen het IP-adres van de VPN-server zichtbaar is.