Folined

Blog van Folined

Temperatuur regelaar

“Zoals de naam impliceert, een temperatuur regelaar is een instrument om temperaturen te controleren, hoofdzakelijk zonder uitgebreide betrokkenheid operator” Een controller in een temperatuurregelsysteem een temperatuursensor zoals een thermokoppel of RTD als input en vergelijkt de actuele temperatuur de gewenste temperatuurregeling of setpoint. Het zal dan een uitgang aan een bedieningselement. Hoe een temperatuur regelaar precies werkt zullen we hier niet uitleggen want dan wordt het een heel lang verhaal!

“Een goed voorbeeld is een toepassing waarbij de regelaar invoer houdt van een temperatuursensor en een uitgang die is verbonden met een bedieningselement zoals een verwarming of fan” De controller is gewoonlijk slechts een deel van een verwarmingselement, en het gehele systeem moet worden geanalyseerd en overwogen bij het kiezen van de juiste controller.

download

Belangrijk is om te kiezen voor de juiste regelaar. Deze zijn er gelukkig in veel verschillende soorten en maten. Er is keuze genoeg wat betreft de temperatuur regelaars. Ook qua prijzen is er voldoende aanbod te vinden. Zo heb je goedkope temperatuur regelaars en de uitgebreidere duurdere temperatuur regelaars. Belangrijk is om te kiezen voor een temperatuur regelaar van hoge kwaliteit. Kijk gerust eens rustig rond wat het beste bij u past!