Folined

Blog van Folined

Veilig werken met chemische stoffen met de brandwerende kast

Werkt jouw bedrijf met chemische (vloei)stoffen, dan kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Er bestaat altijd een risico op brand of andere ongelukken en je wilt dan niet dat de chemische vloeistoffen vrijkomen en grotere schade kunnen veroorzaken. Daarom is bij Denios de brandwerende kast verkrijgbaar. De chemische stoffen of blusmiddelen worden opgeslagen in kleine compartimenten, oftewel afgesloten ruimtes, die brandwerend zijn en zo voorkomen dat schadelijke stoffen bij een brand vrijkomen. Dit is veilig voor je werknemers en goed voor het milieu.

Hoe ziet de brandwerende kast er uit?
De brandwerende kast is technisch volmaakt en gestandaardiseerd qua inhoudelijke vorm. Er is bij de ontwikkeling en productie van de kast rekening gehouden met PGS 15, het artikel dat is opgesteld omtrent de nieuwste brandveiligheidsvoorschriften. Tevens voldoet de brandwerende kast aan Europese normen betrekkende de brandwerendheid gedurende tenminste 90 minuten. In de kast zijn 4 ruimtes (lagen) waarin je de chemische (vloeit)stoffen in verpakking kunt opslaan.

Geslaagd voor de test!
De brandwerende kasten van Denios zijn getest door een geaccrediteerd testinstituut. Je kunt dus vertrouwen op de kwaliteit van deze kasten en de waarborging van de veiligheid binnen je bedrijf. Neem daarom snel een kijkje in de webshop van Denios of neem vrijblijvend contact op.