Folined

Blog van Folined

VOG-aanvraag indienen? Doe dat om deze redenen online

vog aanvraag

Anno 2021 worden er meer VOG’s (VOG = Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd dan ooit tevoren. Tegenwoordig overstijgt het aantal van deze aanvragen in Nederland het aantal van een miljoen. Wie enige jaren geleden ook wel eens een VOG aanvraag indiende, die weet nog dat je daarvoor naar het gemeentehuis (of een gemeentelijk loket) van je eigen gemeente moest. Daar moest je op een vooraf vastgesteld tijdstip verschijnen om je aanvraag kracht bij te zetten. Nu hoeft dat gelukkig niet meer. Je kunt je aanvraag nu gewoon doen via handige websites die speciaal voor dit doeleinde in het leven zijn geroepen. Hieronder lees je over vier redenen waarom je beter via een dergelijke site je VOG aanvraag indient.

vog aanvraag

Altijd toegankelijk

In tegenstelling tot een gemeentehuis is een website altijd toegankelijk. Hiermee kun je dus op elk moment van iedere dag een aanvraag indienen. Uiteraard werkt dit stukken efficiënter dan dat je hiervoor een afspraak moet maken op een externe plek.

Snel en zonder wachttijden

Een ander ontegenzeglijk voordeel van het op internet indienen van je aanvraag is dat dit de snelste manier is om je aanvraag voor elkaar te krijgen. Via sommige websites kan dit zelfs al in een paar minuten geregeld zijn. Het enige dat je nodig hebt zijn gegevens om in te loggen in DigiD en om te kunnen betalen via iDeal. Van wachttijden is dan vanzelfsprekend ook geen sprake. 

Reden aanvraag aangeven

Sommige online plekken waar je je aanvraag kunt indienen bieden de mogelijkheid om de reden van aanvraag aan te geven. Dit is belangrijk, want op die manier kan de beoordelaar van je aanvraag sneller een uitspraak erover doen.

Discreet

Tenslotte kun je via internet geheel discreet een VOG aanvraag doen. Dit houdt in dat – mits je via een gespecialiseerde website je aanvraag indient – er op veilige en respectvolle manier wordt omgegaan met de gegevens die je hebt ingegeven.