Folined

Blog van Folined

Pas dit toe in je dagelijkse routine en zorg ervoor dat je er stralend en gezond uit komt te zien

We gebruiken dagelijks van alles om er weer goed uit te zien, van cremes naar olien. Maar ben je ook bekend met arganolie? We horen van veel lezers dat ze bijzonder enthousiast zijn over dit al relatief bekende product. In dit artikel nemen we je graag mee langs de volgende punten over de olie: waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt, waar kun je het voor gebruiken en is het voor jou geschikt? Lees dus snel dit artikel verder om erachter te komen of dit ‘wondermiddel’ ook bij kan dragen in jouw dagelijkse routine en zoektocht naar die schitterende huid.

Nou, waar komt het vandaan

De olie komt maar uit 1 plek in de hele wereld, namelijk uit Marokko. Dit komt omdat de bomen waar de noten aan groeien, enkel in dit Afrikaanse land groeien. Dit zorgt voor een uniek product die nu wereldwijd verkrijgbaar is. Aan de arganbomen groeien vruchten, maar deze worden niet geplukt. Er wordt gewacht totdat deze op de grond vallen. Alleen dan worden ze gebruikt. De vrucht wordt ontdaan van het vlees/velletje waardoor de pit over blijft. Deze wordt gekraakt waardoor de kleine pit eruit komt. Uit deze pit wordt vervolgens de olie geperst.

En dan nu de toepassingen

De olie voor is veel verschillende doeleinden te gebruiken. Wat dacht je van het insmeren van je huid. Dit voorkomt dat je huid uitdroogt, maar kan er ook voor zorgen dat je rimpels minder zichtbaar zijn. Gebruik je arganolie voor haar, dan kan deze door de olie dikker worden en er volumeuzer eruit zien. Maak er een heerlijk haarmasker van en je zult binnen de kortste kerel resultaat gaan merken. Wanneer ga jij het gebruiken?